H.E.L.L.O.

Thursday, April 29, 2010

My Girls Tagged Me

I've never done tag in my blog before, as far as I could remember. People tag, I neglect. But not today.

2 of my Snoodies tagged me yesterday afternoon. Art and WanZu. And I miss them so much that I think I'm going to do the tag thingy now. Haha. Saja cari alasan untuk buat tag, sebab dulu saya pernah cakap yang saya tak mahu main tag dalam blog. Cakap tak serupa bikin betul...Tsk!

Here it goes......

Tagged #1:


1. Adakah anda rasa anda hot?
Hot? Panas? Bandaraya Kuching memang sangat panas hari ini so yes, saya hot. Haha.

2.Upload gambar kegemaran anda.
Saya ada banyak gambar kesukaan sampai saya tak tahu nak pilih yang mana. Ok, salah satu secara rawak. Saya suka gambar ini.




3.Cerita pasal gambar?
KLIA journey with Silky Siblings. One of the most spontaneous, unexpected and unforgettable moments of us together. Precious!!

4.Bila kali terakhir anda makan pizza?
Oh, dua malam lepas. Tapi not really makan la, saya mintak sikit je pizza dari pinggan kawan. Sekadar nak rasa.

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Cuba by Faizal Tahir. Teehee... That was the last song I heard, on the radio.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Tiada. Baru sudah membaca dan makan tengahari.


7. Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
Nama sendiri jugak. Melody, Mell, Myn, Melly, Melo, Siti...Oh, does iramahati counts? If so, then saya juga dipanggil iramahati oleh sesetengah orang. Kan selain daripada nama sendiri tu. :)

8. Tag lagi 6 orang.
Kamu, awak, anda, hang, kitak, you yang rasa nak jawab tag ni. Dipersilakan.

9. Siapakah orang No.1 pada anda?
Alamak tak boleh jawab soalan ini pula kalau jawab soalan 8 seperti di atas. Mari kita repeat paper. Eh, maksud saya jawab semula.

8(ulangan). Tag lagi 6 orang.
Daoz, Azrul, Nyda, WanZu (walaupun dia yang tag saya, saya nak letak jugak nama dia kat sini), Zakiah, Hazirah.

9(ulangan). Siapakah orang No.1 pada anda?
Junior, brother, friend, geng, colleague (kira colleague la dulu kita kerjasama dalam kelab hihihi) and the list goes on. Hehe. In short, orang No.1 ini sangat saya rindukan. One of my Silky Siblings!

10.Kata sesuatu mengenai orang no.5.
Saya tertunggu-tunggu dia buat pengumuman bila dan dengan siapa dia bakal ditunangkan.

11.No.3 ada hubungan dengan siapa?
Haaaa..yang tu kenalah tuan punya badan yang jawab sendiri. Ehem. Zanida Zamani bila mahu buat press conference?

12. Bagaimana pula orang no. 4?
Bagaimana apa? Keliru lah soalan ini. Kalau jawab test, wajiblah dapat bonus mark untuk ini kerana soalan tidak jelas. Boleh saya ubahsuai soalan ini kepada "Bagaimana pula dengan status orang no. 4?". Ok. Jawapannya: Single and available. Ngeee~


13. Pesanan kepada orang no.6?
Cikgu Hazirah, jadilah guru yang mendidik dan memanusiakan, bukan sekadar mengajar budak-budak untuk lulus periksa. Wah, pesananku itu sungguh tak tahan. :p

14. Apa kelebihan yang anda nampak pada orang no.2 ini?
Dia lebih organized daripada aku.

Tagged #2:
A. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.
Art: 1.bakal mengikat tali ehehehehemmm, 2.semakin hari semakin kiut kerana sudah hampir masa untuk mengikat tali ehehehemm, 3.semakin hari semakin tinggi, 4.semakin hari semakin nervous, 5.semakin hari semakin saya rindukan..sobsobsob
WanZu: 1.She is single 2.She is available 3.Dia suka membaca 4.Dia suka budak-budak 5.Dia pun saya sangat rindukan jugak..sobsobsob

B. Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima TAG seterusnya.
Suka muzik, suka pentas, suka buku, suka nama diri sendiri, suka kamu (maksud saya, saya suka kamu sebab kamu baca blog saya yang merepek sangat ni, Terima kasih ya!)

C.Nyatakan hobi diri sendiri.
Muzik, pentas, buku, internet.

D.5 penerima TAG seterusnya:
Kamu, awak, anda, kitak, you yang rasa nak jawab tag ni. Dipersilakan.


Ok, dah habis.
TAMMAT.
Chill!!! (^_^)

4 comments:

mr_abs said...

wahh. byknya soklan ktk melody...hehe....klak mun rajin mok mek jwb. knek tok tangan amat malas T_T

skid soil said...

oh,gmbar itu mmg kesukaan!haha.jwpan kamu utk no.9 itu wlpun repeat boleh dpt a+.miss u more!

Melody said...

abs: haha..tauk sik kmk amek masa 2 hari utk complete tag tok kerana tgn kmk pun mcm ala2 mls juak mok naip.. hehhee..

daoz: memang kesukaan sepanjang masa!!! hihihi..

adah said...

i miss u toooooooo. hugss