H.E.L.L.O.

Wednesday, June 30, 2010

Teori Si Budak Kecil : Ke Mana Abang Saya Menghilang? #1






Mungkin sesat jalan. Dan terus hilang....


Sunday, June 27, 2010

He Is Back, Hopefully For Good.

After the series of silence, he finally made up his mind to return into this world. Again. And I don't know he'll stay for how long, hopefully longer than before.
*smile*

Senandika dearies, nih Abang Zam korang dah kembali. :)
Ke arena blogging of course dear, what were you guys thinking? Hehe. Jadi, pada korang yang pernah tertanya-tanya ke mana menghilangnya Abang Zam korang sampai berhabuk Wordpress lama dia tu tak berusik (Eleh, Senandika nih, mula la masing-masing garu kepala pandang langit siku orang sebelah, tak mau mengaku la tu), ni dia dah buat blog baru kat blogspot. Klik sini

Tahniah kepada Daoz Razak yang berjaya menagih janji sekaligus menghasut Abang Zam anda sekalian untuk kembali ke dunia blogging. Dah tentu lah saya yang tolong Daoz Razak tagih janji kat Abang Zam (nak jugak tu letak kredit kat diri sendiri! Hehe.)

By the way, saja nak letak gambar lama Senandika di sini.

Pada zaman gambar ini diambil, semua orang masih syiok layan Friendster dan baru seorang dua berblog. FB? Twitter? Apa tu? Haram langsung tak tahu dan tak pernah dengar ok. Hahaha!


Happy Blogwalking.

Thursday, June 24, 2010

Bintang Jatuh

Tiba-tiba, semenjak beberapa hari kebelakangan ini, saya jadi rindu pada masa dulu. Saya rindu Hari Bintang Jatuh 2008. Semuanya bermula kerana event ini. Pertama kali di sini.

2008. Ah, rindu!



P/s: Tau tak apa yang saya paling suka pasal HBJ? HBJ 2008 - the Wall of Confession. HBJ3V:09 - The Tree of Confession. I wonder what will the next HBJ have. Not because I would want to stalk other people's confessions, just that whatever they write will make me feel better. Seriously.

I wonder if I ever got chance to write something for that too. That's if I ever got chance to attend HBJ lah kan. Maybe I should just send my secret confession here instead.

Wednesday, June 23, 2010

Jawab Tag

Bila kena jawab tag ni, rasa macam artis jawab interview dari press pulak. Berangan!

1. 3 names in your msg
:: Purly Comel, El Cappuchino and Xamree. (Mengikut latest msg in my inbox)

2. Your main ringtone
:: Airplane by BOB featuring Haylee (aku tak ingat lak camne eja nama Haylee. Or Haylie. Or Hailey?)

3. What u did at 12 last night ?
:: Internet + Astro

4. Who was the last person u went out with ? Where ?
:: Malam tadi, dengan Purly Comel, El Cappuchino and Xamree kat kedai Chillipeppers baru kat belakang rumah Purly Comel :p

5. The colour of the t-shirt u're wearing now ?
:: Dark Purple

6. The last thing u did
:: Makan

7. 3 of your everyday fav items
:: My phone
:: My lappy
:: Erm, my guitar.

8. The colour of your bedroom
:: It's so dark I cant even see what's the colour hahaha.

9. How much money in your wallet now ?
:: Malas nak cek wallet boleh tak?

10. How's life ?
:: Doing good, doing good. :)

11. Your fav song (s)
:: I can have an endless list for this!

12. What will u do next weekend ?
:: Err..work? Huhu.

13. When was the last time u see your mum ?
:: Monday morning.

14. Where is she now ?
:: At her workplace.

15. When was the last time u talked to your parent ?
:: Monday morning,when we were having our breakfast date hihi.

16. Who is the last person that talked with u last night ?
:: My brother.

17. Where did u have dinner last night ?
:: Chillipeppers belakang rumah Purly Comel.

18. The last suprise u got ?
:: This morning! Kena terjah dengan Xamree, Sepul and Adlin kat depan rumah! Oh My God nasib baik pintu tengah tutup kalau tak visible lah aku dahlah pakai seluar pendek je. Hish budak-budak ni..Terkejut aku.

19. Last thing u borrowed from your friend
:: Cant remember lah

20. Who is your bf/gf/husband/wife ?
:: Bf~ Anyone who is my friend that happened to be male. :p (Jawapan mengelat? No lah! hihi)
:: Gf~ Anyone who is my friend that happened to be female. :p
:: Husband~Not yet
:: Wife~ No way
:: Life is~ unpredictable.

21. What do u feel now ?
:: I miss my Snoodies...Sobsobsob.

22. Wanna share with who ?
:: With Snoodieslah. Hehe..dah selalu sangat kot aku cakap aku rindu kat diorang.

23. Who knows your secret ?
:: Kalau top secret mestilah diri sendiri. Kalau tak berapa nak top sangat, my best friends lah.

24. They keep your secret ?
:: InsyaAllah.

25. Are u angry with someone ?
:: Not anymore.

26. What do u order at MCD ?
:: Selalunya double cheese burger.

27. The last time u felt so sad
:: Erm..Cant remember.

28. Mahu tag ?
:: Mahu! Nak tag Wanzu lah, boleh?


Erk. Dah habis ek? Ok. Habis. Tapi kalau rasa macam ada soalan ekstra nak bagi kat tuan blog ni, boleh je korang pergi kat page Formsping dia. Tanya saja sesuka hati. Confirm jawab punya. Paling koman pun jawab "No komen" hahahha.


Blog Baru

Aku tukar wajah. Eh, tak tak tak aku bukan buat plastic surgery lah! Maksud aku, aku tukar wajah blog aku. Sebenarnya, dah agak lama juga aku mencari template yang aku suka, tapi aku tak jumpa yang aku betul-betul nak. Pernah jumpa yang berkenan di hati, tapi bukan warna biru pulak. Ya, aku memang nak jugak blog ni warna biru. Favourite colour ok. Kalau tak biru, tak mau. Cerewet giler. Patutlah belum kahwin sampai sekarang. Tapi sebenarnya tak cerewet mana pun, Aku suka yang sederhana dan ringkas. Kalau korang tengok blog aku ni pun, ringkas dan tak ada aksesori tambahan yang liplapliplap blinking segala. Memang aku suka yang macam tu ok. Tak kisah lah korang bosan ke apa, janji aku suka sudah. Haha.

Eh, kenapa tajuk letak Blog Baru tapi cerita pasal wajah baru pulak.

Sebenarnya nak cerita yang blog ni dah ada adik. Bosan giler kot aku malam tadi, sambil layan Argentina vs Greece kat TV, sambil tu tangan aku dok gatal buat blog baru kat sini . Hehe. Ok tu je lah.. Bye.


Oh, by the way Argentina menang lawan Greece 2-0. (^_^)

Monday, June 21, 2010

Simple Things Can Make People Happy.

OMG I am in her emailing list!!!
What a surprise!!
That's more than enough to make me smile the whole night.




Sebab saya dah tahu saya bukanlah sepenuhnya halimunan di mata dia.
Ah, it's a wonderful feeling, seeing how simple things can make people happy, kan?
(^_^)

Wednesday, June 16, 2010

Teori Si Budak Kecil : Ke Mana Abang Saya Menghilang?

Masa saya kecil, saya sangat menginginkan seorang abang. Saya rasa, semuanya bermula semasa saya darjah 1 dan ada seorang budak darjah 2 bernama Bob tumbuk saya kat sekolah. Saya tak ingat dia siapa, kenapa dia kenakan saya atau apa-apa selain daripada fakta dia pernah tumbuk saya sekali itu di tepi tangga. Sejak tu, saya selalu fikir, kalau saya ada abang kat sekolah tu jugak, mesti Bob tak berani buli saya si budak darjah 1 yang baru masuk sekolah.

Masa darjah 1 dulu, saya ada satu geng. Ini geng tadika dan jumpa balik semasa darjah 1. Senang sikit saya masuk sekolah rendah sebab dah ada geng. Tak adalah kes mak saya kena tunggu di tepi tingkap. Dalam ramai-ramai geng ni, salah seorangnya, yang juga merupakan jiran sekampung saya, ada abang yang sama umur dengan si Bob pembuli tu. Abang kawan saya nilah yang selalu jaga kami masa kecil dulu. Well, actually dia jaga adik dia lah kan tapi sebab saya satu geng adik dia, tambahan kami jiran sekampung dan rumah dekat jadi secara tak langsung, saya rasa macam saya pun kena jaga jugak la. Haha.

Saya paling ingat ada suatu hari saya rasa macam nak nangis je sebab waktu rehat dah nak habis tapi saya tak boleh nak minum air Ribena botol yang mak saya suruh bawak pegi sekolah. Sebab apa? Sebab botol Ribena tu punyalah payah nak buka penutup dia. Sepanjang waktu rehat saya dan kawan-kawan saya cuba pulas penutup botol tu tapi masing-masing tak berjaya. Saya sedih sangat masa tu sebab air Ribena yang sedap tu saya tak boleh minum, waktu rehat pulak dah nak tamat. Tapi, entah dari mana, tiba-tiba abang kawan saya tu datang kelas kami dan dia tolong saya buka penutup botol tersebut. Saya bukan main gembira lagi. Terus dia jadi superhero di hati saya. Haha.

Sejak tu jugak, saya semakin mahukan seorang abang. Saya membesar dengan suatu kepercayaan yang saya memang ada abang, and he is somewhere out there. What's more, I even made theories on "Di Mana Abang Saya" semasa kecil dahulu. (T___T)

It used to be something very personal for me during my school days. Jarang kot saya share dengan orang pasal "Teori Kewujudan Abang Saya". Hanya beberapa orang saja yang pernah baca/diberitahu pasal teori-teori ni. Tapi sekarang ni bila fikir balik pasal teori tu, memang mengarut giler lah!! Mengarut tahap langit ke-7. (-_-')

Ada masa nanti saya share Teori Kewujudan Abang Saya tersebut di sini. Haha. Memang teori yang entah apa-apa.

P/s: I still want my own big brother nowadays (I do! I really do!!), tapi saya taklah semengarut masa saya kecik dulu yang tak boleh terima hakikat saya anak sulung siap buat teori kewujudan abang sebab percaya saya ada abang kat luar sana. Kecik-kecik dah in denial. Haih. Sekarang dah besar, dah boleh terima kenyataan yang saya tak mungkin ada abang kandung. Hehe.
(Tapi, tak pernah pulak buat teori kewujudan kakak. Kecik-kecik dah bias. Hahhahaha.)



Sunday, June 13, 2010

Geram: The Return

Sesi geram kembali lagi. Aku pun tak tau kenapa nak geram. Tapi spontan darah naik,muka merah, hati panas.

Tak sukalah macam ni.

Argh...Geram betul dengan budak bawah umur yang konon tahu semua tapi sebenarnya baru nak pijak dunia. Bertambah geram bila ada yang dah terlebih umur buat perangai macam budak baru jumpa dunia padahal usia dah tak muda!!!

Eeee... geram!!!!!

(P/s: Nak Snoodies.....sobsobsobsobsobsob)

Wednesday, June 9, 2010

Be Ready To Lose Your Guy (Or Lady!)

The once in 4 years time fever had returned!!
It's the 2010 FIFA WORLD CUP season, peeps!!

So Ladies, be prepared to lose your guy for a while ya.
Itu pun kalau boyfriend/husband korang tak kaki bangku okeh. Eh, tapi kaki bangku pun ambil kesempatan ni untuk pergi lepak ramai-ramai dengan kawan untuk tengok bola kat big screens di kedai mamak, kot?

And guys, be prepared to lose your ladies too!
Apa, korang ingat we ladies tak layan bola ke? Jangan ingat kami berkumpul ramai-ramai tu cerita gosip artis saja. We do talk about sports too.


Tak caya? Tanya Zakumi. Hehehe. Uiks, siapa Zakumi? Zakumi tu maskot World Cup lah. Tipulah kalau tak tau.


(Suka tengok Zakumi, sebab bila tengok Zakumi, teringat kat Gege. Haha. Walaupun lain, tapi kira satu famili jugak lah kot. Hehe.)


So, who do you think will win the 2010 WORLD CUP????


Thursday, June 3, 2010

Hope

Lewat kebelakangan ini, hati sering digugah resah mendengar perkhabaran dari sana, atau di mana-mana saja. Sehinggalah aku terlihat kata-kata itu, mampu sudahlah aku untuk mengukir sedikit senyum biarpun masih tersisa kelatnya.



"We could cry blood but we're never lack of hope."- Wani Ardy
Ya, jangan putus harap. Doakan saja segalanya selamat.




Tuhan,
Aku belum cukup amalan untuk memohon Kau kabulkan doaku
Aku belum cukup amalan untuk mengharapkan Kau mendengar rintihku
Aku malah kosong, tiada layak mahu meminta-minta kepadaMu

Aku hanya punya sekelumit rasa dalam diri kerdil aku
Kumohon padaMu, selamatkan mereka.

Amin.




(iramahati: Mudah-mudahan segala yang berlaku di luar sana dapat aku jadikan iktibar. Semoga Kau kurniakan kepadaku Nur dan dibukakan kepadaku pintu hidayahMu.

Kerana aku sedar, aku sangat beruntung berbanding mereka yang hidup bertemankan huru-hara, tapi aku sering lupa padaMu)


Tuesday, June 1, 2010

Giving Up

A song by Ingrid Michaelson that I like (Well, most of her songs are my fave)

"GIVING UP"


I wish I can give up.