H.E.L.L.O.

Saturday, September 13, 2014

Farm In The City, Hoyeah!



Alkisah dijadikan citer, brother aku blanje tiket free for us sisters bersukaria di Farm In The City kat Seri Kembangan. *Thank you bro!* maka pada cuti umum kemerdekaan ritu aku dan housemates sekalian pun gigih la melawat binatang sekalian. 
For those who know me, Melody dan binatang sama ada binatang liar, peliharaan mahupun ternakan memang tidak dapat disatukan. Bukan sebab aku benci binatang. Noooooo..i love to see cute animals but i'm juz so scared of them hahhha. I tried though, I tried hard tapi sesungguhnya aku memang belum mampu nak pegang-pegang manja hatta kucing sekalipun T_T

Maka bila aku diajak hangout with them sisters kat taman binatang, aku gigihkan walaupun aku takleh nak imagine camne nak menghadapi binatang-binatang tu semua. Yelah, sebab nama pun "Farm In The City". Berdasarkan pengalaman aku, kalau dah 'farm' ni maknanya animals semua lepas bebas bergaul dengan pengunjung ye. Bukan macam dalam zoo kena kurung pastu for display only tau. Haha, takpe, demi bonding time bersama sisters, I'm willing to do it. Hashtag thingsidoforyou sekarang! Hahahhaa...Chaiyok! 


The mandatory selfie at the entrance door hahahaha. Terima kasih ShiraShiro kerana menaja Gopro untuk hari ini. Mmuahhh.

Overall, best jugak la berkunjung ke Farm In The City especially jika korang adalah pencinta binatang. Siyesly syiok sebab bleh main-main ngan binatang yang comel-comel belaka. Boleh bagi makan dengan sayur kangkung yg penjaga farm dah sediakan. Boleh main kejar-kejar (aku la tu, takut sampai kena kejar dengan rusa hahhaha)
Giant turtle... Pic bagi mkn turtle ada kat laptop osmet, tak amik lagi.

Turtle yang tak giant pun ada banyak....bermain berenang-renang dengan asyiknya dalam kolam

Ada memacam jenis itik dan swan yang comel berenang-renang dalam tasik jugak

Hah..dak2 bandor yg taknah pelihara ayam tuh meh dtg sini

Sang rusa apetahnama saintifik tak tau panggil jela cik deer, tgh bermanja-manja ngan osmets aku

Aku yg penakut ni pun nak manjakan cik deer nih jugak tapi ketakutan menguasai diri hahahha. tengok gaya dah tau.. step macam get ready nak bukak langkah seribu dah tu. lols.

Tak tau pe nama. Bapak kambing agaknya.

Osmetsku ceria bermanja dengan si comel semua

Ada rabbit, guinea pig, hamster dan apatah nama diorang lagi tah. Semua comel.

Bagi makan ikan koi.
Sambil tunggu bila pasangan swan ni nak buat bentuk love macam souvenir kat kedai RM5 tu. ahahhaha

Owl sedang bersukaria di sebalik pokok. 

Sejenis rabbit. Omey!

Iguana tengah tidoq. masa aku bgambar dgn iguana tu dia dah bangun celikkan matanya. Hehe. Muka ganas dalam hati ada taman. Talking bout iguana, not me ah. Aku tak ganas kot. Haha.

Parrot kalerful tu sumpah nakal! Takleh dok diam! Hahhaha.

Raccoon comel. Atas kepala aku je diorang ni lepak. 

Poney pun ada ! And yeah ada poney ride for kids jugak, sekali pusing kandang tu RM7 n percuma vitagen katanya.
Pusingan kecik gilos...xpuas.. huhuhu

Aaaa..apa nama dia ni...yang ada dalam movie katun apa tu... haih..teruk nau ingatan T_T

Sebenarnya ada banyakkkkk binatang lain lagi. Tp tak larat dah aih nak post gambaq. Sebab tak larat adalah kerana gambaq semua ada dalam laptop osmet hahaha blom gigih nak amik stok gambaq. Nak tengok lebih, korang datang la sendiri okeh. Tapi kalau nak datang aku suggest korang datang weekdays, kompem syiok sebab tak ramai orang. Kalau pegi masa public holiday ramai giler manusia. Tapi nak wat camne dah memang masa public hols la kita ada masa nak pegi jalan-jalan ye tak.. Satu lagi, better pegi pagi. Farm ni bukak 9.30am. Masa aku pegi ni mmg 9.30 kitorg terpacak kat sini.. Suasana pun sejuk, tenang tak ramai orang lagi. Memang layannn...

Overall, bleh la bawak budak-budak berkenalan ngan alam dan haiwan kat tempat ni. Jangan kang budak2 tu tengok ayam dalam ipad je tapi rupa ayam sebenar pun tak penah tengok melainkan yang dah kena sembelih buat goreng makan malam. Huhu.

Okbye for now. Thanks for reading hahahha. 
Cheers!

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)