H.E.L.L.O.

Thursday, December 4, 2008

Rindu Pada Teman

SNOODIES, THE LADIES OF MY HEART!




Sangat rindu pada mereka yang jauh di mata. Minggu ini, genap setahun kami tak jumpa. Sejak bergraduasi pada 01 Disember 07, masing-masing melangkah menuju arah berbeza. Oh, aku sangat rindu pada mereka! 4 tahun meredah kehidupan kampus di perantauan, susah dan senang kami hadapi bersama. Ya, kami mengaku kami memang bukan malaikat yang tak pernah buat salah. Kami hanya manusia kecil yang kadangkala termakan hasutan syaitan. Oleh sebab itu, kami jugak pernah berselisih faham, berkecil hati atau tidak senang sesama sendiri. Tapi, di akhir hari, kami kembali sehati. Sehingga kini. Dan itulah istimewanya kami.

Ya, kami masing-masing punya perangai dan kerenah yang tersendiri. Be it the good or bad ones, I am very glad that we can maintain our friendship all this years despite of all the thicks and thins that we had gone through. No matter what people say about us, what problems and chaos we created, what others did to us, or even what we did to ourselves, together we stand, and stay strong. Because we know we have each other by our side.

Dan kini, setelah setahun berjauhan, aku masih rasa bahawa kami tetap sejiwa! Masih utuh berutus perkhabaran, dan kalaupun tidak berkesempatan bertukar cerita, aku tahu mereka masih ada untukku and I can really count on them. Sebagaimana aku masih di sini untuk mereka.

Januari 2009, semoga hasrat kami bertemu diperkenankan dan dipermudahkan oleh-Nya.
Dan khas untuk mereka, dedikasi daripada aku. Cerita Pada Langit.

"Cerita Pada Langit" - by Melody.

wahai langit
kau tahu kami jauh ribuan batu
namun kami tetap sama dipayungi dirimu
kau lihat jasad mereka jauh dariku
namun hati kami bersatu dalam rindu
kau saksi impian kami untuk bertemu
dengan izin Yang Maha Satu
semoga termakbul direstu
itulah doaku

~1.49pm, di ruang kecil aku.

P/s: Tidak, aku tidak melupakan dunia teater aku walaupun aku kelihatan mula berjinak-jinak dengan puisi. Lagipun dalam teater itu juga ada puisinya, dan dalam puisi boleh saja ada elemen teaternya.

.

7 comments:

Raja Azrul said...

jangan risau mel...

aku tetap kawan ko!! dan kita still contact walaupun dah lama tak jumpa (last time kat kuantan parade masa ko konvo)

kalau mai KL, jangan lupa bagitahu aku, tapi bagitahu awal-awal ler...hehehe

seadig said...

wah snoodies, meeting kat mana ni?

Melody said...

~Azrul
Nanti dah confirm aku bagitau kau ye!

~Sidek
InsyaAllah meeting kat sana la nnti..dah lama giler aku n pearl kemaruk nk gi sana..

SchUhaDa said...

i missed those days. classes, exams, afternoon naps and fun!
but i missed my girls more :(

Melody said...

me too art!

adiadia said...

yupp...snoodies is the best. opppsss riak tuh. i love snoodies.

Melody said...

i love snoodies too!! ;)